Zelf gitaar leren spelen

Met de juiste cursus is het kinderspel!

Soorten gitaar snaren

De snaar van een gitaar is het belangrijkste onderdeel. Als deze slecht is afgestemd of versleten is dan is het geluid dat de gitaar produceert bedroevend.

Aard van het materiaal

Er zijn voornamelijk 2 soorten gitaar snaren als we kijken naar de aard van het materiaal. Langs de ene kant heb je de nylon gitaar snaar die vooral gebruikt wordt bij akoestische gitaren en die minder gespannen staat. Langs de andere kant heb je de staal gitaar snaren welke strakker gespannen zijn en vooral gebruikt wordt bij elektrische gitaren en western gitaren. Het wordt vaak aangeraden om te beginnen op een gitaar met nylon snaren omdat een beginner vaak last ondervindt aan de vingers als die voor een langere periode op een gitaar met staal snaren speelt. Natuurlijk kan je ook gewoon direct beginnen op een gitaar met staal snaren maar dan ga je toch even op je tanden moeten bijten tot je wat eelt op de vingers hebt.

Verschil in structuur

Ook de manier waarop de snaar gemaakt is maakt een groot verschil in de klank die de snaar produceert. Zo heb je de roundwound, flatwound,groundwound en compound snaren welke allen een ander gevoel hebben en ook een iets ander geluid produceren. Over het algemeen gaan dikkere snaren langer mee dan dunne gitaar snaren.

Er zijn enorm veel merken van gitaarsnaren en de snaar die het best bij jou past hang van je speelstijl af. Je kan dus best zelf eens experimenteren en bepalen welke snaar voor jou het beste is.

Privacy policy