Zelf gitaar leren spelen

Met de juiste cursus is het kinderspel!

Basis gitaar leren

In tegenstelling tot een heleboel andere instrumenten is het niet zo moeilijk om de basis van gitaar te leren. Natuurlijk hangt veel af van je aanleg en het type gitaar dat je wilt leren spelen. Zo zijn er grote verschillen tussen basgitaren, elektrische gitaren en klassieke of akoestische gitaren. De snaren voelen anders aan en de gitaar ligt anders in de hand. Daarnaast heeft ook het type muziek dat je op gitaar wilt leren spelen een grote invloed op de moeilijkheid ervan.

 

Je kunt kiezen om akkoorden te leren spelen, je kunt leren tokkelen of je kunt voor klassieke muziek opteren. Klassieke muziek is het moeilijkste om te leren spelen en als je op die manier gitaar wilt leren spelen, kun je best gebruik maken van een leraar. Wie een beetje rond zoekt, vindt in een mum van tijd een privéleraar en ook de plaatselijke muziekscholen bieden standaard gitaar leren spelen aan in hun pakket.

 

Om akkoorden op gitaar te leren spelen is een leerkracht geen noodzaak. Hier volstaat het vaak om enkele leuke instructieboeken te kopen of het internet te doorzoeken. Tal van websites bieden een overzicht aan van de akkoorden die je op gitaar kunt leren spelen met de juiste vingerzetting evenals moderne liedjes en de akkoorden die je ervoor dient te gebruiken. Ook zijn er filmpjes te vinden om je te leren hoe je de gitaar correct moet vasthouden.

 

Wil je basgitaar leren spelen, dan dien je er wel goed op te letten dat je bij het zoeken van partituren of akkoorden zeer gericht naar basgitaar bezettingen zoekt. Een basgitaar heeft namelijk een snaar minder dan een gewone gitaar en wordt dus op een andere manier bespeeld. Maar ook hiervoor is er een waaier aan informatie te vinden.

 

Een basiskennis gitaar leren spelen heb je zo onder de knie en met een beetje oefening kun je al snel enkele populaire liedjes meespelen met de radio of jezelf begeleiden. Wanneer je echt tijd investeert in je spel, kan je van akkoorden overgaan naar solo’s die je veelal zult moeten tokkelen. Net zoals bij andere instrumenten zul je vooral vaak gitaar moeten spelen als je echt goed wilt worden.

Privacy policy