Zelf gitaar leren spelen

Met de juiste cursus is het kinderspel!

Goedkope gitaren

Als men een gitaar wilt gaan kopen als beginnende gitaar speler dan moet men er natuurlijk rekening mee houden dat men moet zoeken naar een goedkope gitaar. Als het gitaar spelen immers tegenvalt dan is men niet zoveel geld kwijt. Er zijn natuurlijk ook gitaren die niet hard in prijs dalen of zelfs in prijs stijgen maar voor zo’n gitaar ben je al gauw 1500-2000 euro kwijt en dat is natuurlijk iets te duur voor een beginner.

Starterskit kopen of niet?

Een starterset wordt door de meeste gitaarspelers niet aangeraden omdat de bijbehorende versterker en vaak ook de gitaar zelf van slechte kwaliteit zijn. Als je naar de gitaar starterkits gaat in een iets hogere prijsklasse dan heb je dit probleem niet. Ga dus nooit voor de goedkoopste gitaar of starterskit maar ga voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Elektrische gitaar starterkits

Bij de starterkits krijg je alles wat je nodig hebt om te beginnen. Je krijgt een elektrische gitaar en een bijbehorende versterker. Als je iets of wat degelijk materiaal wilt kan je best niet onder de 200 euro gaan. De kits onder de 100 euro zijn echt niet aan te raden, je kan beter iets meer spenderen zodat je een goede klank uit je gitaar krijgt.

Ga naar het Overzicht van Elektrische gitaar starterkits

 

Elektrische gitaren

Ook bij een losse gitaar moet je kijken naar de prijs en je niet laten verleiden om de goedkoopste elektrische gitaar te kopen. De Yamaha gitaren worden enorm aangeraden om gitaar op te leren spelen.

Ga naar het overzicht van Elektrische gitaren

 

Klassieke gitaren

Klassieke gitaren vind je veelal voor een goedkopere prijs dan elektrische gitaren. Natuurlijk moet je hier ook op de prijs letten en niet voor de laagste prijs gaan. Je kan best kijken naar een van de Yamaha akoestische gitaren die zijn best goedkoop maar zijn toch van goede kwaliteit.

Ga naar het overzicht van Klassieke gitaren

 

Western gitaren

Ga naar het overzicht van Western gitaren

 

Basgitaren

Ga naar het overzicht van goedkope Basgitaren

 

Semi-akoestische gitaren

Ga naar het overzicht van Semi-akoestische gitaren

 

Gitaarversterkers

Als je een elektrische gitaar, basgitaar of semi-akoestische gitaar koopt heb je natuurlijk een versterker nodig. Des te hoger je in de prijsklasse gaat des te beter de kwaliteit van de versterker. Let wel op dat je de juiste versterker neemt. een basgitaar heeft een basversterker nodig en een gitaar een gitaarversterker. De Marshall versterkers worden zeker aangeraden en zijn tegen een redelijke prijs te vinden.

Ga naar het overzicht van versterkers voor de gitaar

 

Privacy policy